21-10-08

OPNIEUW JOGGEN IN DOMEIN DE GHELLINCK TE ELSEGEM

Onder impuls van een aantal vrienden ontstond 28 jaar geleden de zondagjogging in het domein De Ghellinck te Elsegem. De formule van deze sportieve happening had zo’n bijval dat men er soms tot meer dan 400 verschillende deelnemers had per winterseizoen. Na 25 jaar zijn de initiatiefnemers er echter mee gestopt maar hun pionierswerk zal niet verloren gaan. Vanaf de winter 2005 - 2006 werd onder impuls van een nieuw gevormde bestuursploeg verder gejogd met evenveel succes.

Unieke formule

Wat is er nu eigenlijk zo uniek aan het systeem dat men er ter hand neemt? . Vooraf moet je weten dat het niet de bedoeling is er telkens een wedstrijd van te maken. Prestaties neerzetten en toptijden lopen horen hier niet thuis. Het sportieve bewegen haalt hier de bovenhand, samen met een hele groep mensen op een gezonde manier je geliefkoosde sport kunnen beoefenen is het eigenlijke doel. Men pakt het er zo aan dat eigenlijk iedereen aan zijn trekken komt, zowel de recreatieve jogger als hij of zij die er ook eens duchtig de pees wil op leggen. Men loopt er maximum 10 rondjes van 1250 m doorheen het enig mooie natuurpark De Ghellinck en wel zo dat er eerst 2 rondjes afwisselend gestapt en gejogd wordt. Vervolgens loopt men 4 ronden aan een gezapig tempo zodat iedereen kan volgen. Tot slot mag men 4 ronden voluit gaan. Wie de 10 ronden vol maakt komt zo aan 12,5 km. Belangrijk hierbij is dat men gedurende de eerste 6 ronden de koplopers niet voorbij mag en men één groep blijft vormen.

Laureaten

Zoals reeds aangegeven speelt snelheid hier dus geen rol, kampioenen hier zijn dus geen snelheidsduivels maar wel zij die het vaakst aanwezig zijn en het hoogst aantal ronden bijeenlopen. Na afloop geeft iedereen zijn aantal gelopen ronden op en zo houdt men een soort klassement bij, hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen mannen, vrouwen en kinderen. Op het einde van het seizoen hoopt men zodoende de meest regelmatige lopers in een hulde te kunnen betrekken. Belangrijk bij dit alles is ook dat het gezinsaspect hierbij niet vergeten wordt. Men houdt ook een klassement bij van de gezinnen met het meeste aantal deelnames.

Start nieuw seizoen

Het nieuwe winterseizoen start traditiegetrouw de eerste zondag na 11 november. Deze keer is dit op 16 november. Normaal loopt men dan iedere zondag  tot en met de laatste zondag van februari, dit is 22 februari 2009 of 15 zondagen.

Meer info kan je krijgen bij

Sylvain Lamont 09/383 56 24 : sylvain.lamont@skynet.be

Aimé Lagrange 055/38 91 44

Patricia Braeckman 0476/24 59 96 : patricia.braeckman@skynet.be

Frank Vande Wiele  0472/22 73 82 : frank.vande-wiele@skynet.be

 

Gepost door Veronique Meere

De commentaren zijn gesloten.